ODPORÚČANIA

Novoročné predsavzatie – vylepšenie zubnej rutiny

predsavzatia s daynight

Sme v tom spolu? Myslím, že každá z nás si dáva nejaké predsavzatia alebo minimálne ciele, ktoré by v ďalšom roku chcela naplniť. Nový rok je jednoducho ideálny čas na pozitívne zmeny vo svojom živote. A najlepším krokom je zahrnúť do svojho zoznamu novoročných predsavzatí aj starostlivosť o zdravie.

Ak zmeny začleníš do svojho denného rozvrhu, zmenia sa na zvyk skôr, než sa nazdáš. Časom sa tieto návyky stanú trvalou súčasťou tvojej rutiny. 

Užitočný tip: Pri vytváraní nových návykov je kľúčová dôslednosť.

Predsavzatie: Rozšírim svoju znalosť o zubnej hygiene

Vďaka správnej starostlivosti o zuby si nebudeš môcť nič odopierať. Budeš sa môcť usmievať, budeš jesť a piť a nič ťa pri tom nebude bolieť. Navyše vďaka zdravej ústnej hygiene znížiš riziko vzniku ochorení celého tela = udržanie zdravých zubov a ďasien je kľúčom k udržaniu celkového zdravia.

Vzdelávanie v základoch zubnej starostlivosti ti pomôže zostať zdravá a zároveň sa budeš môcť tešiť z prekrásneho úsmevu.

Predsavzatie: Nezanedbám čistenie medzi zubami

Rovnako dôležitou časťou tvojej bežnej rutiny má byť práve čistenie medzi zubami. Pri pravidelnom čistení medzizubných priestorov a správnom výbere kefky môžeš samú seba prekvapiť tým, že zistíš, že tvoje ďasná sú menej citlivé, menej krvácaš a užívaš si jedinečný pocit sviežeho úsmevu.

Správna starostlivosť o zuby je jednoduchšia, než si dokážeš predstaviť. Jednoduché rozhodnutia, ktoré urobíš, môžu spôsobiť zásadné zmeny zdravia tvojej ústnej dutiny.

Ak chceš praktizovať správnu rutinu starostlivosti o ústnu dutinu, mala by si:

Jemne čisti svoje zuby dve minúty dvakrát denne pomocou zubnej kefky s mäkkými štetinami.

Na udržanie zdravých zubov používaj zubnú pastu s fluoridom. Zubná pasta Queen obsahuje okrem fluoridu sodného aj dusičnan draselný, ktorý je ideálny na citlivé zubné krčky a ďasná.

Aspoň raz denne si dôkladne vyčisti medzizubné priestory. Môžeš použiť zubnú niť alebo medzizubnú kefku.

Po čistení zubov opláchni ústnou vodou alebo antiseptickou ústnou vodou.

Vytvor si ideálnu nočnú rutinu tak, aby si si aj pred spánkom našla čas na správnu starostlivosť. 

queen pasta

Predsavzatie: Budem si hľadať zdravšie alternatívy potravín

Obmedz konzumáciu sladkých alebo kyslých potravín a nápojov. Ideálne tiež maškrtenie medzi jedlami. Minimálne si však po jedle alebo po sladkých nápojoch opláchni ústa vodou. Snaž sa jesť veľa ovocia, zeleniny a iných potravín nabitých živinami.

Predsavzatie: Budem dbať na farbu svojich zubov

Dopraj si profesionálne vybielenie zubov kdekoľvek a kedykoľvek vďaka LED Whitening Kitu. Zbavíš sa vďaka nemu fľakov spôsobených kávou, cigaretami, genetikou, či potravinárskym farbivom. Je ideálny aj na zmiernenie citlivosti zubov a zbavenie sa zápachu z dychu. 

daynight led whitening kit

Predsavzatie: Poviem nie suchu v ústach

Možno ťa prekvapí, že tvoje sliny majú zásadnú funkciu pri udržiavaní zdravia zubov, ďasien a celkovo úst. Poskytujú sklovine zubov minerály, neutralizujú hladinu pH a pomáhajú vyplavovať zvyšky jedla. To znamená, že sucho v ústach (známe aj ako xerostómia) môže prispieť k rôznym zubným problémom.

Kroky na zníženie sucha v ústach môžu zahŕňať:

Žuvaj žuvačku bez cukru, aby si podporila tvorbu slín.

Na zvýšenie tvorby slín zaraď do jedálnička mliečne výrobky.

Vyhni sa nadmernej konzumácii alkoholu.

Práve tento rok môže byť pre teba špeciálnym a to aj vďaka jasným a príjemným predsavzatiam. Ideš s nami do toho? Pridaj sa k nám aj na našich sociálnych sieťach a spoločne sa dopracujeme k zdravému a krásnemu úsmevu. Tešíme sa na teba. 

Podobné príspevky