ODPORÚČANIA

Svieži dych k slávnostnému stolu

vianoce2021

Čakajú nás Vianoce a oslavy nového roka. Chceš sa zabávať bez obáv? Prečítaj si naše tipy ako na svieži dych a seď za slávnostným stolom s hrdým úsmevom. 🥰

Prvá dôležitá otázka znie: Prečo mi zapácha z úst? 🙄

Neboj, nie si v tom sama. Zápach z úst však môže mať množstvo príčin.

Halitóza = zápach z úst je problém, o ktorom sa často mlčí, no trpí ním až štvrtina dospelých. Hlavným nepriateľom v tomto boji sú anaeróbne baktérie, ktoré sa nachádzajú v našej ústnej dutine. Produkujú totiž síru, z ktorej sa uvoľňujú nepríjemné zapáchajúce zložky. Tieto baktérie sú pre nás na jednej strane veľmi užitočné, lebo napomáhajú správnemu tráveniu. 

daynight vianoce 2021

Aké sú najčastejšie príčiny zápachu z úst?

Je ich hneď niekoľko. Najčastejšími je však stres, zubné kazy, hlad, či naopak jedenie aromatických jedál. Nepríjemný dych sa nás však častokrát len snaží upozorniť na iný, dôležitejší problém a preto ho nemôžeme podceňovať. 

Ako na svieži dych?

Rozhodne sa o to pokús. Ak ide len o problémy s nesprávnou stravou, máme pre teba riešenie. Ak však budú tvoje problémy pretrvávať, určite by si o tom mala komunikovať s tvojim lekárom. Nie je sa za čo hanbiť!

Poďme však už na tie spomínané tipy. 👇

🪥 Pre svieži dych pi veľa vody.

Môže to byť klišé, ale rozhodne nepodceňuj svoj pitný režim. Voda okrem iného vyplachuje baktérie z úst. Na rozdiel od sýtených nápojov neobsahuje cukor alebo kyselinu.

🪥 Nepreháňaj to s kávou, dopraj si čaj. 

Káva má vysoké množstvo kyselín. Napriek tomu, aký má pre nás pozitívny vplyv po ráne, dopraj si občas radšej čaj alebo smoothie.

🪥 Namiesto žuvačky si pre svieži dych odtrhni mätu. 

Žuvačky majú vo väčšine prípadov v sebe cukor. Radšej preto siahnite po mäte, ktorá obsahuje chlorofyl – funguje proti zlúčeninám síry.

🪥 Jablko, mrkva alebo zeler

Tvrdá štruktúra surovej stravy pôsobí doslova ako prírodná zubná kefka. Baktérie sa prirodzene brusujú.

🪥 Probiotiká proti kvaseniu

Aj keď jedlo v žalúdku kvasí, tak sa látky postarajú o nepríjemný dych. Pomôžu probiotiká alebo jogurt.

🪥 Nezabúdaj na zubnú niť

Ak chceš zabojovať proti zápachu z úst, mala by si používať zubnú niť každý deň. Zvyšky potravín medzi zubami kefka neodstráni, začnú vďaka tomu hniť a zapáchať.

🪥 Ak chceš mať svieži dych dodržuj správnu dentálnu hygienu 

Pri čistení nezabúdaj na jazyk. Odporúčame ti tiež využiť sonickú zubnú kefku DayNight, ktorá čistí až 7x efektívnejšie ako bežná zubná kefka. Nedáš tak možnosť baktériám a zápach nebude mať podmienky na rozvíjanie. 

Držíme ti palce! Ak chceš vedieť ďalšie tipy o ideálnej zubnej rutine, sleduj nás na našom Instagrame. Pridaj sa k nám na ceste za krásnym úsmevom.

Podobné príspevky