ODPORÚČANIA

Ako vplýva fajčenie na naše zuby?

Patríš aj ty do kategórie fajčiarov? 🧐🚬 Fajčíš klasické cigarety či IQOS? Fajčenie spôsobuje zmenu farby zubov a oslabuje ďasná, čo môže viesť k rôznych ochoreniam ústnej dutiny. Prečítaj si ako fajčenie vplýva na farbu tvojich zubov a ako ich udržiavať biele a zdravé.

Škodí fajčenie IQOS menej?

Klasická cigareta 🚬 obsahuje tabak, ku ktorému sú pridané rôzne aditíva, ako je čpavok a sladidlá, aby si fajčiar vytvoril ešte hlbší vzťah s cigaretou. Nikotín, ktorý je vysoko návykový, amoniak či kyanid. Cigareta okrem iného zanecháva aj nepríjemný zápach. Keďže obsahuje najviac škodlivých látok, zuby sú po jej  dlhodobom užívaní žltej alebo sivej farby a ďasná sú náchylnejšie na rôzne ochorenia a krvácanie.

iqosIQOS je novinka na trhu, ktorú obľubuje čoraz viac ľudí. Zariadenia sú bez dymu a zanechávajú menej pretrvávajúceho zápachu v porovnaní s bežnými cigaretami.   Ale ani tieto bezdymové výrobky nie sú bez rizika. Obsahujú stále nikotín, ktorý je návykový. Rovnako tak môžu uškodiť tvojej ústnej dutine a zdraviu zubov.

 Prečo fajčenie škodí ústnej dutine?

🔞Odpoveď je nikotín. Či je to žuvací tabak, nikotínové vankúšiky, elektronické cigarety, alebo cigarety táto látka sťahuje cievy, a preto majú ďasná malú obranyschopnosť proti baktériám, ktoré máme v ústach.

Fajčiari sú veľmi ohrozená skupina ľudí, sú náchylnejší na rôzne infekcie a choroby a týka sa to aj ich stavu zubov. Majú 4 až 7 krát vyššie riziko vzniku parodontitídy ako nefajčiari. 🩸Preto zbystrite už pri občasnom krvácaní ďasien. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že nejde o závažný problém aj malé krvácanie je potrebné mať na pozore, aby ste predišli paradontitíde. 

A čo fajčenie a bielenie zubov? 

Fajčenie spôsobuje zafarbenie zubov a preto musia fajčiari dodržiavať dôkladnú zubnú hygienu. To znamená:

  • čistenie zubov zubnou kefkou a pastou 2x denne
  • použitie zubnej nite alebo medzizubnej kefky 
  • absolvovať 2x ročne dentálnu hygienu.  

Pre dosiahnutie belšieho úsmevu bez fľakov ti odporúčame do svojej rutiny zaradiť aj náš DayNight set, ktorý neobsahuje škodlivú chémiu a je šetrný k citlivým zubom a ďasnám.  Najlepšie a dlhotrvajúce výsledky dosiahneš aj vďaka bielej diéte. To znamená, že budeš menej fajčiť a vyhneš sa jedlám a nápojom, ktoré farbia zuby. 

A ak hľadáš produkt, s ktorým už za pár dní dosiahneš krásne výsledky, potom je tu náš DayNight LED Whitening Kit, ktorý obsahuje účinnú a šetrnú kyselinu ftalimidoperoxykaprónovú (PAP). 🥳Práve táto zložka v našich produktoch zabezpečuje šetrné vybielenie zubov. Obsahuje aj ďalšie zložky, ktoré posilňujú a remineralizujú tvoje zuby.

Led Whitening Kit

Pridaj sa do našej komunity, radi uvidíme tvoj biely úsmev a možno aj tento článok prispeje k tomu, aby si spravil niečo pre svoje zdravie a fajčenie obmedzil. Poď na túto cestu s nami! 

Podobné príspevky