ODPORÚČANIA

Ako často máme chodiť na dentálnu hygienu a prečo?

Potreba čistenia si zubov je nám všetkým prirodzená. 🦷 No okrem každodenného ranného a večerného rituálu je potrebné dodať našim zubom aj extra starostlivosť v podobe dôkladnej dentálnej hygieny, ktorú absolvujeme v zubárskom kresle. 🩺 Prezradíme vám, prečo by ste sa mali na dentálnu hygienu objednať ešte dnes.

Prečo je dentálna hygiena dôležitá pre zdravý úsmev? 

Krásne a hlavne zdravé zuby dodajú človeku nie len sebavedomie, ale znížia mu aj finančné náklady na zubnú starostlivosť. Pravidelná dentálna hygiena totiž pomáha predchádzať parodontitíde a vzniku zubného kazu. A menej kazov = zdravšie zuby = menej návštev u zubára = plnšia peňaženka. 

dentálnu hygienu

Ako často je potrebné navštíviť dentálneho hygienika?

Všeobecné odporúčania tvrdia, že dentálnu hygienu by sme mali podstúpiť minimálne raz za 6 mesiacov, teda 2x ročne. Ale nepanikárte, vieme že toho máte veľa, a ak si dôkladne čistíte zuby a medzizubné priestory, potom je v poriadku ak navštívite hygienika 1x ročne. 

Kto môže podstúpiť dentálnu hygienu?

Tento zákrok je vhodný pre každého. Podstúpiť ho môžu aj tehotné ženy, tie by ho mali absolvovať v druhom trimestri tehotenstva a taktiež by sme nemali zabúdať na dentálnu hygienu u malých detí.

Správnou technikou umývania zubov, navštevovaním dentálneho hygienika aspoň 1x ročne (ideálne 2x ročne), predchádzate mnohým problémom a hlavne získate krásny úsmev. K tomu pridajte čistenie našimi zubnými pastami a led sonickou kefkou a váš žiarivý úsmev je na svete.  🙌 😁Pridajte sa do našej komunity, radi vás uvidíme. 

Podobné príspevky