ODPORÚČANIA

Dá sa zastaviť žltnutie zubov?

zltnutie zubov

Ak medzi tvoje obľúbené nápoje patrí káva alebo džús, tak rozhodne čítaj ďalej. ☕ Nie je to však len o nich. Čo všetko vplýva na farbu tvojich zubov a ako zastaviť žltnutie zubov? 🤔

Čo spôsobuje žltnutie zubov?

Aj keď je pravda, že zuby môžu stratiť časť svojho perleťovo bieleho lesku v dôsledku škvŕn od tmavých nápojov, no dá sa to ľahko odstrániť pravidelným čistením zubov alebo počas pravidelnej návštevy u zubára, ak si to nenechala zájsť príliš ďaleko. Najčastejším dôvodom žltých zubov je však pod povrchom. Pod vonkajšou vrstvou skloviny je žlté jadro nazývané dentín. Ako sa tvoja sklovina opotrebováva potravinami, škrípajúcimi zubami, škrabancami a prirodzeným starnutím, táto žltkastá vrstva sa približuje k povrchu, čím sa tvoje zuby javia čoraz žltšie. Genetika tiež zohráva významnú úlohu v žltosti tvojho dentínu alebo tenkosti skloviny. Žltnutie zubov sa však dá aspoň spomaliť. Prečítaj si naše odporúčania. 👇

Ako spomaliť žltnutie zubov?

✔️ Zisti podiel svojho plaku

Dnes už existuje množstvo indikátorov zubného povlaku. Sú to zväčša tablety, ktoré GUM zvýraznia bakteriálnu vrstvu povlaku na povrchu zuba, a ukážu tak, ktoré oblasti je potrebné dôkladne čistiť. 

✔️ Pozor na žltunie zubov. Oplachuj si ústa po jedle

Ideálne je, aby si si opláchla ústnu dutinu po každom jedle. Ak sa nemôžeš dostať do kúpeľne, stačí si zobrať pohár s vodou, napiť sa, opláchnuť a prehltnúť. 

✔️ Prejdi na elektrickú zubnú kefku a spomaľ žltunie zubov

Sonická zubná kefka od DayNight je totiž až 7x efektívnejšia ako bežná kefka. Efektívne ti odstráni zubný povlak a nečistoty aj v ťažko dostupných medzizubných priestoroch. 

sonicka kefka daynight

✔️ Popíjaj slamkou

Aby si predišla zafarbeniu, najmä po bielení, zváž pitie nápojov, ako je káva, čaj a cola cez slamku, aby si sa vyhla opätovnému zafarbeniu zubov. Možno to neznie lákavo, ale rozhodne je to efektívny spôsob. Nezabúdaj však na našu planétu a vyber si ekologickejšiu variantu.

✔️ Vyskúšaj Led Whitening Kit a zastav žltnutie zubov

Aby si sa nemusela úplne zbaviť svojich obľúbených nápojov, odporúčame ti náš LED náustok. Zbavíš sa vďaka nemu fľakov spôsobených kávou, cigaretami, genetikou, potravinárskym farbivom či starnutím rýchlo a jednoducho. Okrem toho sa však zbavíš hneď ďalších problémov. Ponúkame ti totiž tri druhy podsvietenia – modré pre bielenie zubov, červené pre zmiernenie citlivosti zubov a fialové pre sterilizovanie a zbavenie zápachu. 

Ak si sa rozhodla pre akýkoľvek z tipov, budeme ti držať palce na ceste za žiarivo bielym úsmevom. 🦷 Produkty od DayNight ti s tým veľmi radi pomôžu. 🤗

Podobné príspevky