ODPORÚČANIA

Ako naštartovať deň s rannou rutinou?

ranna rutina

Chceš naštartovať deň so skvelou rannou rutinou? Budík, namiesto telefónu pod hlavou. ⏰ Voda ako prvá vec po prebudení.🚰 To je len zlomok toho, čo by mala obsahovať tvoja ideálna ranná rutina. Ako si ju však prispôsobiť tak, aby ťa neotravovala, ale naopak ti zlepšila deň hneď z rána? 🤔 Poďme sa spolu pozrieť na tipy od nás. 👇

Na začiatok si priznajme, že žiadne ráno nie je rovnaké a je to v poriadku. 😌 Nenaháňaj sa a dopraj si čas pre seba vtedy, keď to bude možné.

S rannou rutinou prichádza pokoj a ticho 🧘‍♀️

Je pre teba životná zaneprázdnenosť nevyhnutnosťou? Či už je to hluk reklám a sociálnych médií podnecujúcich neistotu, alebo práca, ktorá je občas náročná, čas na spomalenie a vydýchnutie môže byť neuveriteľne prospešný. Keď si ráno urobíš čas na meditáciu, onedlho môžeš na sebe badať vedecky podložené výhody, ako napríklad: 

✔️ Zvýšená odolnosť voči stresu

✔️ Zvýšená pozornosť

✔️ Zvýšená empatia 

✔️ Zvýšený dopamín 

Starostlivosť so zubnou kefkou a niťou 🦷

To, či si čistiť zuby pred alebo po raňajkách, si môžeš prečítať v našom staršom článku. Dobrá rutina starostlivosti o ústnu hygienu však nemusí byť komplikovaná, musí byť len konzistentná. 

Ak je to možné, odporúčame ti používať elektrickú zubnú kefku, pretože je najlepšie prispôsobená na dosiahnutie správneho čistenia zubov. Napríklad LED Sonická zubná kefka DayNight je až 7x efektívnejšia ako bežná zubná kefka. 😱 Navyše vďaka LED svetlu je skvelým pomocníkom na bielenie zubov.

Zuby si hlavne čisti jemne, čím sa vyhneš poškodeniu ďasien a skloviny zubov. Nakoniec svojej zubnej rutiny nezabudni ani na zubnú niť.

sonicka kefkaZačni s rannou rutinou a dopraj si zdravé raňajky 🍓

Veľa ľudí má zeleninu (najmä tú zelenú) zakotvenú skôr s obedom alebo večerou. Ak však naozaj chceš začať deň správne, odporúčame ti zaradiť do rannej rutiny trochu zeleniny ako špenát, brokolica, uhorka a pod. 🥦 Tvoje telo sa ti poďakuje za príval vitamínov, ako aj antioxidantov. Vitamín C navyše pomáha udržiavať zuby a ďasná zdravé a silné.

Máš rada skôr ovocné raňajky? Dopraj si jogurt a bobuľové ovocie. Vyhni sa však ochuteným jogurtom. Radšej siahni po tých zdravších alternatívach, ako je napríklad grécky jogurt. Okrem vysokého obsahu bielkovín, pomáha vápnik v jogurte udržiavať tvoje zuby a kosti zdravé a silné. Jogurt navyše obsahuje fosfáty, ktoré pomáhajú remineralizovať a posilňovať zuby. Jahody a čučoriedky, sú bohaté na antioxidanty a živiny a zároveň majú nízky obsah cukru. 😍

sebalaskaGesto SEBALÁSKY 🥰

Je len málo vecí, ktoré pre seba môžeš urobiť viac ako osobný rozvoj. Skúmanie, budovanie a zavádzanie rannej rutiny do tvojho života je podobné, ako keď sa na začiatku každého dňa poriadne objímeš a pošleš energiu od hlavy až k svojim pätám a povieš si, že za to stojíš. 

Samozrejme, že ranným gestom sebalásky je aj čas s kávou v ruke a rande so sebou v kúpeľni, kým sa chystáš do práce. Skús si však ráno povedať aj zopár pozitívnych afirmácií, ktoré posilnia tvoje mentálne zdravie a sebavedomé myslenie. Môžu ťa motivovať k tomu, aby si v seba po celý deň verila. Príklady bežných afirmácií, ktoré môžeš vyskúšať, sú: Teším sa na tento deň. Som vďačná za svoju prácu. Budem mať úspešný týždeň. 🙌

Povedz si ich nahlas alebo si ich napíš do denníka každé ráno, aby si si vypestovala pozitívnejší pohľad na svet okolo teba. 

Dôslednosť je cnosť kráľov 👑

Mantrou na dosiahnutie konzistentnosti v tvojej rannej rutine je “zlepšiť sa a lepšiť sa“. Keď si toho na seba zoberieš veľa, nikdy nedosiahneš všetko na 100%. Radšej si svoje ciele rozbi a postupne ich do života aplikuj po malých kúskoch. 

Dúfame, že sa ti podarí do svojej rannej rutiny zaviesť dosiahnuteľné zmeny. Budeme radi, keď sa pridáš k našej komunite na sociálnych sieťach a na našich cieľoch budeme pracovať spoločne. ☀️💪 A prajeme ti, nech sú tvoje rána také žiarivé ako tvoj úsmev! 🤩

Podobné príspevky